Woongroep Nieuwelaan in Delft
Het plan    Geschiedenis    Bij ons wonen

Contact    Media    Inloggen

Bewoners bepleiten renovatie van kraakpanden Nieuwelaan

TU Delta, 12 oktober 1995.

Terug naar Nieuwelaan in het nieuws


De kraakpanden aan de Nieuwelaan, naast de Sebastiaansbrug, blijken goed te renoveren. Dit staat in een onderzoek die de bewoners, grotendeels studenten, hebben laten uitvoeren door het bureau 'De Ridder & Schnater architecten'.

,,Vroeger waren het woningen voor rijke mensen'', zei T. Boom van 'belangenvereniging Zuidpoort' afgelopen donderdag tijdens de presentatie van het onderzoek. Maar na jarenlange verwaarlozing zijn de woningen, die eigendom zijn van de gemeente, zwaar in verval geraakt. In de plannen van de gemeente voor het Zuidpoort-gebied is dan ook sprake van sloop.

De bewoners zijn hier tegen. Zij zien de acht panden als een mogelijkheid om woongroepen voor jongeren te huisvesten. Jaco Quist, voorzitter van de bewonersvereniging, onderbouwt dit: ,,Het haalbaarheidsonderzoek toont aan dat de huur, na een ingrijpende renovatie, komt te liggen op 335 gulden. Dat is een betaalbaar bedrag.''

De woningbouwvereniging 'Hof van Delft' toonde zich tijdens de presentatie ge´┐Żnteresseerd om de renovatie ter hand te nemen. ,,Als de gemeente het financi´┐Żle risico wil afdekken, zien wij zeker toekomst in het plan'', aldus J. Habets, directeur van de woningbouwvereniging.

De bewoners proberen nu politieke steun te krijgen voor het behoud van de panden aan de Nieuwelaan. (B.R.)

Woongroep Nieuwelaan in Delft